Opis bloga

Nastavak popularnog prvog dijela dnevnika pod imenom "Dnevnik jednog Varošanina" koji je prekinut zbog "tehničkih" razloga.

Linkovi

Nogometni kantun
Odličan blog, posvećen najvažnijoj sporednoj stvari na svitu.
Sportnet
Najbolji sportski internet portal u Hrvatskoj

Blog.hr


Objavljeno

22. Derbi svih derbija
21. Od Božića do Velog Varoša
20. Oće li taj ZERP?
19. En ti tv pretplatu...!
18. Već smo prvaci svita
17. Sprdačina od kutka - Najčitanije!!!
16. Đir po Velon Varošu
15. Četri miljuna izbornika i Mrle
14. Ljudi moji, je li to moguće?!
13. Umisto naslova
12. Neću politiku u moju butigu
11. Kad kiša pada u Splitu
10. Krevet
9. Menadžer
8. Mate Guba
7. Koja je to kurbanjska srića!
6. Radni dan u Parku
5. Ljube, postolar i travarka
4. O najvažnijoj sporednoj stvari na svitu (2. dio)
3. O najvažnijoj sporednoj stvari na svitu (1. dio)
2. Vespa
1. Park


Do ovog momenta navratilo je:

website hit counters account login page
website design

posjetitelja...

  siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Da/Ne

ponedjeljak, 28.01.2008.

Derbi svih derbija (nogometna utakmica na varoški način)

Objavljeno 31.12.2007.

U tekstu koji slidi svaka sličnost sa stvarnin osobama je totalno slučajna. Autor ovih redaka odgovorno tvrdi kako niti jedan događaj koji se dogodija nije bija stvaran, i sve šta je napisano plod je njegove bujne mašte.

****
Prije nekoliko miseci okupila se ekipa za ić na balun. Njih desetak, ajmo reć četrnajst. Dogovorili su se da će otić igrat balun kraj jedne škole u jednon staron splitskon kvartu. Utakmica koju su odigrali bila je legendarna. Čak su i lokalne novine objavile detaljan izvještaj o ton dvoboju divova. Ja ću naravno vama, dragin čitateljima, prinit cili izvještaj cijenjenog kolege Ede Pecija, ali prije toga želija bi vas upoznat sa svakin igračen, jer ipak se radi o pravin nogometnin zvijezdama, a ne igračima tamo nekog Hajduka ili Dinama.

"Gornja" ekipa
Vratar: Bože (Buro) - "strašan" golman. Iz utakmice u utakmicu sve bolji. Čak se i autoru ovog bloga se povjerija da se sa svakon minuton provedenon na terenu osjeća sve kvalitetnije i opasnije. Također je spomenija da bi rado volija zaigrat u Krilnika i dokazat da nekin igračima (Mateo) tamo nije misto. Inače, refleksi nikakvi.
Ostala četvorka:
Milan - najbolji igrač svoje ekipe. Vođa ekipe. I kad gubi 9:1 viruje da se može pobijedit. Brz. Može trčat do besvijesti šta oće reč da ima kondicije na izvoz. Liva noga slaba.
Mateo - može puno, daje malo, i to samo zbog toga šta loče svako malo, pa onda kad dođe igrat balun, iz njega alkohol isparava ka voda iz vrile teće. Igra u Krilnika. Unatoč nedostatku kondicije ima puno sriće sa balunon. Uvik mu se balun nekako gubavo odbije. U prijevodu Mate Guba.
Lija - ime sve govori. S njin nikad niste načisto. Kad mu se da igrat onda satare protivničkog igrača svojin poznatin košarkaškin faulima. Kad mu se ne da onda uništi vlastitu momčad svojin debilnin postupcima na terenu. Jedan na jedan će vjerojatno falit, ali nemojte se iznenadit kad prođe dva igrača i skine paučinu s branke.
Gvardi - njegovi udarci sa petnajst metara najopasniji zbog broja noge koji je neizmjeriv.. Zna pogodit i rašlje, stative, grede, spojnice, vratara, korner, aut, balkone s druge strane ulice, krov škole.... Nakon njegovih udaraca znalo je bit ranjenih.
Klupa: Krafna - rezervni golman. Totalno nepotriban jer je škovaca. Čulo se na ulici da ga je navodno Asanović tija dovest u Hajduka. Također se čulo da je Asanović tih dana nosija svoje očale na popravak.
Frano - velika nada, dribler. Ima i livu i desnu nogu. Budućnost ne samo lokalnog baluna, nego hrvatske lige. Glup ka tovar, veličina mozga mu se uspoređuje sa smokvon.

"Donja" ekipa
Vratar: Bruno - totalna suprotnost od Bože, a od Krafne da ne govorin. Odlični refleksi. Dobro postavljanje. Velika nada. Dosad najmlađa osoba koja je igrala mali balun sa starijima (Ićo i kompanija) u Parku. Loše ispucavanje, očajan pregled igre. Triba mu po ure da doda balun igraču koji ide u kontru.
Ostala četvorka:
Haso - najbolji dribler, ali to puno ne pomaže jer puno puta ide predriblat jednog te istog igrača. Draže mu je uvalit kroz noge nego dobit utakmicu. S obziron da pleše u Jedinstva nogomet doživljava ka ples, šta je u jednu ruku dobro a u drugu nije. Odlična liva noga. Za desnu ne pitajte.
Mirko - plemenit veznjak, kojemu se ne da igrat obranu, a i ne trči mu se baš puno. Ima jednu sličnost sa Hason. Draže mu je pogodit rašlje sa dvadeset metara ili asistirat za gol, nego dobit utakmicu. Desna noga dobra. Liva još u razvoju.
Koven - varoški Karisteas (njegov najdraži igrač). U prijevodu, ne igra ništa posebno, pa zabije tri gola u pet minuti. Obranu igra kad ima volje, a kad nema onda stoji u napadu i čeka da mu neko doda balun. Liva noga opasna, a i desna nije za bacit.
Šele - odličan tehničar, ali slab borac. Igrač koji razumi igru, ali ga koji put zna uvatit žuta minuta pa dribla nepotribno. Sličan ka i Mate, kad oće može, a kad neće ne može. Priča se da ga redovito motivira ime slavnog nogometaša Davora Burće (Cibali(j)a).

Klupa: Ratko - On i balun dva totalno suprotna pojma. Liva noga nikakva, desna još gora. Svjetski pušač i biciklist.
Zvone - tipičan sebičan napadač. Prosječno u deset napada, dva puta (od toga jedan put slučajno) doda balun suigračima koji se nalaze u izglednijoj situaciji za postizanje pogotka. S balunon može sve, a u obrani je totalno beskoristan.


Sad kad san van predstavija sve igrače, rič prepuštan poznatin splitskin novinama...

****
Split, 1.4.2007. Veli Varoš, stadion kraj Sanaderove škole.
Gledatelja: 3 (Mrle, Tonka, lokalni đanketar).
Uvjeti za igru: na velikoj većini terena odlični osin kraj jednog kornera di je razmazano govno od nekog pasa.

Iz minute u minutu:
Odma dragin čitateljima napominjen da se utakmica igra iz 6 (tribala se igrat iz deset, ali ne bi svi golovi mogli stat u izvještaj pa je, dogovoron, smanjen broj golova), šta znači da se ne igra na vrime, nego tu minute stoje samo za ukras.
0 min. - igrači se još zagrijavaju. Na terenu se trenutno nalaze tri baluna. Ekipe se dogovaraju s kojin će balunon igrat. Rasprava traje po ure. Oće li to?!
(nakon 45 minuti) 0 min. - kapetani momčadi su se konačno dogovorili. Utakmica samo šta nije počela.
0 min. - taman kad je Donja ekipa tribala izvest balun sa centra uletila su dva navijača na teren. Mrle sa sestron dolazi pogledat derbi pa mu se ne da kružit okolo nego ide drito priko terena.
1 min. - utakmica je počela. Donja ekipa se dodaje, a Gornja radi presing.
3 min. - nema još nikakvih prilika...
5 min. - Gvardi sa centra iznenada odapeja bombetinu. Bomba otišla priko trafo-stanice. Sad ćemo se načekat dobrih petnajstak dok se nađe balun.
12 min. - rezervni igrač, Frano, konačno je naša balun. Utakmica se nastavlja.
13 min. - GOOL!!! Donji vode 1:0. Milanov povratni balun za golmana proša je priko noge nespretnog Bure u mrižu.
15 min. - izlazi Buro. Ulazi Krafna. Sad očekujemo ludnicu na terenu.
17 min. - Donja ekipa, osokoljena velikin vodstvon, preuzima inicijativu. Sada je Mirko sa desetak metara opalija desno od gola.
18 min. - GOOL!!! 2:0. Fenomenalna akcija Donjih. Haso predribla Liju i doda za Šelu, koji je iz prve dodaje Kovenu u napadu, koji oči u oči sa Krafnon lagano gađa donji livi kantun. Krafna je prilikom pokušaja obrane udarca nezgodno izvrnija nogu i izlazi s terena.
19 min. - Buro ponovno ulazi.
20 min. - GOOL!!! 2:1. Gornji su se sabrali i odličnin dodavanjen Milana za Gvardija smanjuju zaostatak.
22 min. - fantastična obrana Bože. Nakon kornera, Koven je poluvolejom pogodija Buru u glavu. Vratar leži, i opet će doć do izmjene. Ulazi Krafna.
24 min. - GOOL!!! 2:2. Gornji su se vratili. Nesporazum u obrani, između Mirka i Hase, iskoristija lukavi Lija. Golman Bruno ništa nije moga.
26 min. - GOOL!!! 2:3. Kakav preokret ovde u Varošu!!! Nakon Milanovog kornera, Gvardi je pogodija spojnicu i balun se ponovno odbija do Lije kojen nije bilo teško promašit branku sa 76 centimetara.
Kraj prvog poluvrimena. Momčadi minjaju strane. Gornji postaju donji, a Donji postaju gornji. Ipak imena momčadi nećemo minjat jer bi to izazvalo totalnu zbunjenost i kod samog novinara, a kod čitatelja da ne govorin.
27 min. - Nema odmora. Utakmica se nastavlja. S tribina se čuje poznata pisma od TBF-a. Jedan navijač (Mrle) se očito previše igra s mobitelon.
30 min. - GOOL!!! 2:4. Mate Guba slučajnin driblinzima i odbijancima proša tri igrača i još slučajnijin udarcen pogodija rašlje. Bruno se opravdano ljuti na svoju obranu koja je bila poprilično statična.
31 min. - Mate više ne može. Ipak je sinoć bija u Mastersa na Stavrosa. Kaže da nije puno pija. Ulazi Frano.
32 min. - izmjena i u Donjoj ekipi. Izlazi Koven, ulazi Zvone, koji krasnon minijaturon izbacuje Milana i Liju i, umisto da doda Hasi koji je bija sam na suprotnoj stativi, sebično puca i promašuje cilu branku.
33 min. - GOOL!!! 3:4. Mirko iz kornera zabija golčinu. Zapravo, triba priznat da je ubacija balun na tri metra od branke, ali je Krafna fenomenalnon intervencijon izboksa balun u vlastitu mrižu, pod gredu.
34 min. - GOOL!!! 4:4. Lija nepotribno napravija prekršaj na desetak metara. Haso bez problema pogodija donji desni kantun jer je živi zid bija očajno postavljen. Krafna je glavni krivac i ponovno izlazi. Buro je opet na terenu.
38 min. - Mali Frano odličnin driblingon izbacija nekoliko igrača i nesebičnin dodavanjen uposlija Liju čiji udarac Bruno skida bez problema.
40 min. - GOOL!!! 5:4. Ponovno preokret. Šele je odlično proša po desnoj strani i ubacija za Zvonu koji lagano plasira balun u mrižu. Buro je očito negdi spava.
42 min. - Gvardijeva bombetina oćešala gredu i odbila se u jedan vrtal. Opet ćemo čekat balun.
47 min. - Frano pronalazi balun i govori da se probija. Znači li ovo prekid utakmice?!
48 min. - Balun ipak nije probijen. Utakmica se nastavlja.
49 min. - Boži zvoni mobitel. Derbi se opet prekida. Izgleda da Buro mora doma. Krafna ulazi.
50 min. - sada se na tribini nalaze samo dva gledatelja jer je lokalni đanketar uteka.
51 min. - GOOL!!! 5:5. Ljudi moji je li to moguće!?!? Krafna je ispuca jedno govno od baluna i slučajno pogodija rašlje protivničkog gola. Bruno ništa nije moga jer mu je sunce tuklo drito u oči pa ništa nije vidija. Šteta šta to njegovi suigrači ne svaćaju, pogotovo Mirko koji je bisan ka ris.
55 min. - Kakav je ovo kaos na igralištu! Haso je iša opalit balun, ali je udrija u Gvardijevu nogu. Prvi je razbija nogu, a drugi, u padu, povuka Liju. Lija se skuca zajedno sa Gvardijen skuca po betonu. Tri teške ozljede. Izgleda da se nazire prekid.
57 min. - Prekid utakmice. Hasi je noga demolirana. Nema ništa od plesa u Tučepima večeras. Lija je nekako uspija razbit nogu i bit će dva tjedna out. Gvardi se uspija nekako izvuć bez ozljeda.

Fantastična utakmica. Šteta šta nije bilo više gledatelja. Ipak nadamo se da će u sljedećen dvoboju ovih giganata bit više ljubitelja nogometa.
****
Ka šta san napomenija na kraju, svaka slučajnost sa stvarnin likovima je slučajna i svi događaji su samo plod mašte autora ovih redaka.


Sve najbolje u novoj godini želi van autor ovog dnevnika uz želju da i dogodine ovaj blog bude "živ" i puno više posjećeniji.



| Komentari (0) | Print | # |

<< Arhiva >>