Opis bloga

Nastavak popularnog prvog dijela dnevnika pod imenom "Dnevnik jednog Varošanina" koji je prekinut zbog "tehničkih" razloga.

Linkovi

Nogometni kantun
Odličan blog, posvećen najvažnijoj sporednoj stvari na svitu.
Sportnet
Najbolji sportski internet portal u Hrvatskoj

Blog.hr


Objavljeno

22. Derbi svih derbija
21. Od Božića do Velog Varoša
20. Oće li taj ZERP?
19. En ti tv pretplatu...!
18. Već smo prvaci svita
17. Sprdačina od kutka - Najčitanije!!!
16. Đir po Velon Varošu
15. Četri miljuna izbornika i Mrle
14. Ljudi moji, je li to moguće?!
13. Umisto naslova
12. Neću politiku u moju butigu
11. Kad kiša pada u Splitu
10. Krevet
9. Menadžer
8. Mate Guba
7. Koja je to kurbanjska srića!
6. Radni dan u Parku
5. Ljube, postolar i travarka
4. O najvažnijoj sporednoj stvari na svitu (2. dio)
3. O najvažnijoj sporednoj stvari na svitu (1. dio)
2. Vespa
1. Park


Do ovog momenta navratilo je:

website hit counters account login page
website design

posjetitelja...

  siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Da/Ne

ponedjeljak, 28.01.2008.

Već smo prvaci svita

Objavljeno 03.12.2007.

Prije nego šta priđen na temu ovog razgovora, želin se zafalit izvjesnoj osobi (kojoj ne znan ime) koja je na nagovor moje sestre napravila ovaj fenomenalan dizajn.


A sad, idemo na posal. U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji na naslovnoj stranici: "Otvorena vrata sve do polufinala". Naravno, misli se na ždrijeb koji je održan jučer u Švicarskoj, i koji nan je (navodno) bija poprilično naklonjen. Ajde neka, baš mi je drago. Austrijanci ne valjaju ništa, i njih ćemo prigazit u prvih pet minut. Nema veze šta su domaćini, jer najslabije su rangirana momčad od svih sudionika Eura. Nijemci ne igraju u nekoj naročitoj formi, a mi, uostalon, protiv velikih rijetko kad podbacimo. A Poljaci, ma kojeg to oni imaju igrača? Jedino in je poznat onaj vratar Dudek, ali poznat je po kiksevima.
Ovo nisu moja razmišljanja nego razmišljanja prosječno glupog Hrvata, koji (misli da) dovoljno prati nogomet, ali o njemu nema pojma. Pod prosječno glupe ljude mislin na sve one osobe na koje utječe prosječno kretenska vijest u novinama ili na televiziji, internetu.
Nije mi jasno po kojen su kriteriju tzv. "nogometni stručnjaci" uspili zaključit da nan je otvoren put do polufinala. Ja to nikako nisan moga razumit.
Prvo igramo sa Austrijancima. Oni su po rangu najslabiji, ali to u ovon slučaju ništa ne znači, jer su domaćini i njihovi navijači će in dat dodatan motiv da iznenade favorite. Uostalon baš zato šta nisu favoriti, nemaju imperativ da prođu skupinu, i zato će igrat puno opuštenije. Također, vjerojatno će imat i malu (vrlo malu) pomoć sudaca, jer svima je u interesu da domaćin (koliko god bija loš) prođe u drugi krug.
Nakon te utakmice, igramo sa Poljacima. Poljaci su se (ka i mi) prošetali kroz kvalifikacije, i to isprid jednog Portugala (koji je u najmanju ruku jednako jak ka i Engleska), Srbije i Finske (koje nisu slabije od Izraela). Šteta je šta to "nama" očito nije dovoljno, pa se i dalje na Poljake gleda, ka na momčad treće kategorije.
I za kraj ostaju Nijemci. Po rezultatima, igri na velikim natjecanjima i igračima, spadaju među najveće favorite. Protiv Nijemaca virujen da nećemo podbacit, ali također virujen da će Nijemci proć skupinu, baš zato šta su oni Nijemci. Ne ponašaju se arogantno ka Englezi, ne gledaju podcjenjivački na svoje protivnike nego ih detaljno skautiraju i onda, kad je najpotribnije, pobjeđuju.

- Ma daj, ne pričaj gluposti! - reka mi je prijatelj jutros na faksu, kad san mu iznija tih nekoliko razloga zašto nan je skupina poprilično teška. - Njemački nogomet nije ka šta je nekad bija. I sam znaš da in je liga u zadnjih nekoliko godina dosta oslabila. A ovi Poljaci su još lošiji od Nijemaca, a Austrijance ne triba spominjat. Već u prvon poluvrimenu uništit ćemo in sve nade za prolazak u četvrt-finale.

Eto, sad ja ispadan teški pesimista. Ne smatran se pesimiston (dapače, veliki san optimista), samo nastojin bit objektivan i objasnit da na Euru ima najmanje deset reprezentacija koje s pravon se mogu nadat da će bit prve, i da nije tragedija ispast iz skupine u kojoj se nalazi domaćin i treća reprezentacija sa prošlog svjetskog. Uostalon mi još moramo dokazat da smo zgazili Engleze zato šta smo dobri, a ne zato šta Englezi imaju očajnu momčad.
Evo, npr. pogledajte Dinamo. Prošli su Ajaxa. Po meni, totalno neočekivano, ali dobro se sićan da san onda govorija da baš sad Dinamo (kad je uša u Ligu UEFA) mora dokazat da je proša zbog kvalitete a ne zbog lošeg protivnika. S obziron da se Dinamo nalazi prid ispadanjen, čini mi se da je ipak Ajaxova kvaliteta "kriva" šta su ih modri iznenadili.

Zato ljudi, budimo pametni i nemojmo dizat euforiju i očekivanja. Jer, ako se (nedaj Bože) dogodi nekakav nesritni splet okolnosti i ako uvatimo npr. samo jedan bod, oćemo li onda tražit ostavku Slavena Bilića?



| Komentari (0) | Print | # |

<< Arhiva >>